CRISTINA BLASCO LAFARGA

Vicerectora d’Esports, Formació i Extensió Universitària

(València, 1967)  Professora titular del departament d’Educació Física i Esportiva de la UV, on es va doctorar en 2008. Catedràtica d’institut en excedència, ha impartit docència en educació secundària i cicles formatius, sent a més entrenadora d’esportistes d’elit. En el seu palmarès com a esportista es troben, es troben, entre d’altres, els títols de campiona d’Espanya junior i sènior, o el bronze en el campionat de judo universitari. En aquesta etapa va treballar en càrrecs com a cap d’estudis, el currículum de la Família Professional AFyD, o la seua excedència en el Consell Valencià de l’Esport, (equip coordinador de serveis esportius, formació de tècnics i tecnificació, Centre de Tecnificació, Alacant).  

Actualment combina la docència sobre entrenament esportiu (Facultat de Ciències de la Activitat Física i l’Esport) amb la investigació en sistemes complexos en la millora del rendiment i els programes d’entrenament per a adults majors. Dirigeix el grup d’i+dUIRFIDE (Unitat d’Investigació en Rendiment Físic i Esportiu, GIUV2013-140), el màster de títol propi: “Optimització de l’Entrenament en els Adults majors” (Adeit /UV), i és autora de la metodologia d’entrenament neuromotor EFAM-UV©, un programa d’entrenament neuromotor i cognitiu que practiquen de forma regular més de 300 adults majors de la Comunitat Valenciana.  

Ha publicat en prestigioses revistes sobre fisiologia, entrenament, o envelliment, participant regularment en congressos nacionals i internacionals sobre aquests mateixos temes. Servei a la comunitat, aprenentatge-servei i l’optimització en el seu sentit més holístico i humanista són el seu motor.