Vicent anuncia que crearà un vicerectorat de Noves Tecnologies al capdavant del com estarà un membre de la ETSE

 “La Universitat està desitjosa en aquests moments d’una altra manera de funcionar i creiem que el més raonable haguera sigut, des del punt de vista de la pròpia gestió actual, que alguns hagueren sigut conscients que ja els tocava fer-se a un costat, una cosa que òbviament no ha ocorregut”, ha afirmat Vicent Martínez durant un matí de campanya en el campus de Burjassot,  on ha mantingut trobades amb diferents col·lectius en la Facultat de Ciències Biològiques i en la de Química.

 El candidat a rector ha afegit que mentre la seua “és una candidatura coral, molt treballada i il·lusionada, i molt coneixedora de la realitat universitària, en les altres dues no hi ha uns equips cohesionats, perquè si la continuista es troba a més amb molts punts conflictius i la vaga del professorat associat és un d’ells, l’altra la forma un equip improvisat que es va presentar a última hora”.

 Vicent ha emfatitzat així mateix que en els últims anys s’ha viscut a una distància enorme del rectorat, “i creiem que existeix –ha dit- una desconnexió excessiva entre la manera de governar i les realitats concretes com la docència, els laboratoris, la investigació, els problemes del personal, la situació dels associats, etc, una política marcada per un full de càlcul d’Excel que no mira a les persones, que no mira la realitat”. En aquest sentit, ha manifestat que el seu equip vol revertir eixa situació, perquè “aquesta és la nostra idea d’Universitat que volem compartir amb tota la comunitat universitària”.    

 

Promoció i taxa de reposició

 Més endavant ha qualificat de negatiu l’últim període viscut per la Universitat, a pesar que des d’enguany hi haja ara més possibilitats de promoció i les borses d’acreditats, tant a titular com a catedràtic d’universitat, que estaven congelades, s’hagen tornat a engegar. “Alguns asseguren que es tracta d’un efecte electoral, -ha explicat- encara que crec que no, sinó que s’ha produït una conjunció de factors que afavoreixen eixa realitat i no puc criticar-ho, sinó que estic molt satisfet que eixe procés de promoció continue”.

Vicent ha assenyalat que tant la situació dels professors associats com la impossibilitat de promoció no poden atribuir-se únicament a la taxa de reposició. Més aviat al contrari, ha assegurat que “contra la taxa de reposició, que és una condemna per a la Universitat, es pot tractar de lluitar, una cosa que aquesta Universitat decididament i de forma provocada no ha volgut fer, a diferència d’altres universitats que, quan la taxa estava al 10 per cent, han evitat moltes jubilacions amb una política adequada”.

 Un vicerectorat de Noves Tecnologies

 El candidat a rector ha anunciat la seua intenció de crear un vicerectorat de Noves Tecnologies, que ha qualificat de “estratègic”, i que treballe amb molt bona relació amb la directora del Servei d’Informàtica. Al capdavant d’aquest nou vicerectorat estarà una persona de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

 D’altra banda, i sobre la política científica, la candidata a vicerectora de Política Científica, Investigació i Transferència, Pilar D’Ocón,  ha ressaltat que “la Universitat compta amb equips d’investigació molt potents, que en la pràctica són els que ens estan donant una visibilitat i ens mantenen en bona posició en alguns “rànkings”, i s’ha compromès, tal com figura en el programa electoral, a  recolzar a eixos grups d’investigació, tant en la captació de recursos com aportant si és necessari recursos propis per a aconseguir personal o projectes que es puguen desenvolupar.

 A canvi, ha ressaltat, exigirà una major coordinació entre els grups i que es facilite la interdisciplinitat per a així aconseguir que tots els mitjans que disposa la Universitat –aparataje, instrumental, etc,- es posen al servei de tots els investigadors amb l’objectiu d’aconseguir un major rendiment en la investigació.

 

Vicent, en la Facultat de Ciències Biológiques

 

El candidat a rector, en la Facultat de Química