Vicent Martínez competirà en la segona volta amb la minoria continuista de Mavi Mestre que ja no representa el sentir de la universitat

 Les eleccions a rector celebrades aquest dijous en la Universitat de València demostren que la comunitat universitària demana clarament un canvi. Els resultats obtinguts per les candidatures considerades renovadores, com són la de Vicent Martínez (36,76%) i la de María Antonio García Benau (20,07%), s’acosten al 57%  dels vots emesos. Per contra, la candidatura continuista de Mavi Mestre va obtenir un 43,17%, la qual cosa la converteix en una minoria que ja no representa el sentir majoritari de la Universitat.

 Amb els anteriors resultats, seran Vicent Martínez i Mavi Mestre els qui competisquen en una segona volta que se celebrarà el pròxim dia 6 de març, després de quedar eliminada en la primera la candidatura de María Antonio García Benau.

Després de conèixer-se els resultats, Vicent Martínez va afirmar que “les dues candidatures del canvi sumen quasi el 60% dels vots i, per tant, el canvi ha guanyat enfront de la continuïtat”. “És obvi –va afegir- que vaig a realitzar esforços per integrar i convèncer als votants de García Benau que nosaltres som la candidatura del canvi”.

 Entre el PDI doctores amb vinculació permanent, Mavi Mestre ha guanyat amb un 22,34% dels vots ponderats. Vicent J. Martínez ha obtingut un 17,64%, i María Antonia García Benau ha aconseguit un 11,01%. En el col·legi dels no doctors o sense vinculació permanent, Mavi Mestre ha tret un 5,30%, Vicent J. Martínez un 5,08% i María Antonia García Benau un 2,30%. Entre els membres del personal d’investigació en formació, el resultat ha sigut: Vicent J. Martínez (0,72%), Mavi Mestre (0,47%) i María Antonia García Benau (0,14%).

El estudiantado ha votat a Mavi Mestre en un 11,48% de vot ponderat, a Vicent J. Martínez en un 9,15%, i a María Antonia García Benau en un 4,36%. Finalment, entre el PAS ha guanyat Vicent J. Martínez amb un 4,16%%, seguit de Mavi Mestre amb un 3,58%% i María Antonia García Benau amb un 2,26%%.

Vicent Martínez y Mavi Mestre competiran pel rectorat en la segona volta