Critica el “partidisme” de la Junta Electoral per desautoritzar una enquesta que pronostica la seua victòria

 Vicent Martínez ha tancat la campanya electoral demanant el vot “perquè noves persones afronten nous reptes amb noves idees amb l’objectiu de realitzar un ‘canvi segur’ que transforme la Universitat de València”. Durant el tancament de campanya en les Facultats de Magisteri i Ciències Socials, el candidat a rector ha ressaltat que el seu equip vol portar avant un programa renovador que ha sigut realitzat pensant en totes les persones que formen la comunitat universitària.

El candidat a rector ha assenyalat que, al llarg del mes en el qual s’ha desenvolupat la campanya electoral, està convençut d’haver aconseguit transmetre la necessitat del canvi, i ha manifestat que “per higiene democràtica, les mateixes persones no haurien de seguir al capdavant del govern de la Universitat”.

Així, s’ha referit a com la institució, des de  la seua constitució democràtica en 1985, va reflectir en els seus estatuts que els càrrecs unipersonals tenen una limitació en el seu període de mandat. “Si nosaltres optem per açò –ha dit- és perquè està en el nostre ADN, perquè creiem en la renovació, en el valor positiu que noves persones afronten nous reptes amb noves idees, un valor alié en una candidatura continuista com és la de Mavi Mestre, que intenta repetir-se en els errors que s’han comès en el passat”.  

“Partidisme exacerbat”

D’altra banda, Vicent ha fet referència a la desautorització que hores abans havia realitzat la Junta Electoral dels resultats d’una enquesta, elaborada per estudiants de Ciències Socials sota la direcció de dos professors de la Facultat d’Economia, que pronostiquen una victòria de la seua candidatura. “Que açò passe en la Universitat és preocupant –ha manifestat- i demostra un partidisme exacerbat, així com una utilització anormal de les estructures de la institució”. “No es pot estar sempre –ha afegit- en la prohibició, en la normativització, i açò és conseqüència d’una manera de governar basada en la fulla Excel normativa, que és la definició de com és Mavi Mestre”.

El candidat ha assenyalat a més que si la Universitat ha d’estar connectada amb la realitat social, “quina més important que una realitat com les eleccions a rector s’entronque amb l’activitat docent”. “Per tant -ha emfatitzant- no pot desautoritzar-se un exercici acadèmic molt interessant des del punt de vista dels estudis”.  Vicent, que ha insistit que la Universitat ha de ser democràtica i ha de tenir uns valors, “i eixos valors ens els volen ocultar en afirmar que l’enquesta l’ha elaborat un grup de persones que no sabem qui són”, ha denunciat que “han estat posant pals sobre les rodes des del principi d’aquesta iniciativa solament perquè els resultats no els eren favorables”.

“Imaginació i iniciativa”

Així mateix, ha mostrat el seu convenciment que si eixa iniciativa dels estudiants de sociologia haguera donat una mica d’esperança a la candidatura oficialista i continuista, “l’hagueren difós a so de bombo i platerets a través de la web de la Universitat, i açò, cal dir les coses com són, ni és transparència ni és un comportament ètic”.

Vicent ha conclòs la seua intervenció qualificant la seua candidatura de “molt colorida” enfront de les altres dues “extraordinàriament grises”, ha insistit que la Universitat ha estat realitzant “una política uniformadora, de criteris normatius excessius, de no visibilizar les qüestions particulars” i ha ressaltat que “la imaginació i la iniciativa són unes característiques exclusives del nostre equip, que és capaç d’il·lusionar a la comunitat universitària en un canvi que és necessari i que és segur, perquè ens va a donar fonaments perquè aquesta Universitat millore en molts aspectes”.

 

Vicent, en la Facultat de Ciències Socials

 El candidat, en la Facultat de Magisteri